Lars Bohinen er en tidligere fotballspiller som gjorde stor karriere i engelsk Premier League på 1990-tallet, og som var sentral på det norske landslaget under Egil Olsens storhetstid som trener.

Etter endt karriere som spiller har han vært trener for flere norske klubber, siden 2018 Aalesunds FK.

Lars Bohinen var en teknisk, kreativ, driblesterk, målfarlig og anvendelig midtbanespiller med godt blikk for spillet. Som landslagsspiller scoret han flere spektakulære mål, og blant dem som huskes best er da Norge vant 2-1 mot Italia i EM-kvalifiseringen 5. juni 1991 og 2-0 mot England i VM-kvalifiseringen 2. juni 1993 – begge ganger på Ullevaal Stadion.

Bohinen spilte alle Norges tre kamper under VM i USA i 1994, og skårte til sammen 10 mål på totalt 49 A-landslagskamper fra 1989 til 1999.

Lars Bohinen har også vist et uvanlig stort politisk engasjement for fotballspiller å være, og skapte debatt da han i 1995 som eneste norske landslagsspiller boikottet en privatlandskamp mot Frankrike i protest mot de franske atomprøvesprengninger i Stillehavet.

Etter den aktive karrieren som spiller har han blant annet vært sportslig leder i Vålerenga, sportsdirektør i Stabæk 2007–09, trener for Asker 2013-2014, trener for Sandefjord fra 2014 og fra sesongen 2018 for Aalesund. Han har også fungert som ekspertkommentator i TV2.

Lars Bohinen er fetteren til den tidligere fotballspilleren Sigurd Rushfeldt.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.