Landstad, norsk slekt med navn etter gården Landstad i Verdal. Slekten stammer fra Andor Tomassen Rosvoll (1625–93), som var leilending på Rosvoll i Verdal. Hans sønnesønns sønn John Andersen Øgstad (1724–88) giftet seg til gården Landstad, og var far til sogneprest i Seljord Hans Landstad (1771–1838), som igjen var far til salmedikteren, sogneprest Magnus Brostrup Landstad (1802–80). Hans sønnesønn var forfatteren Magnus Brostrup Landstad (1876–1956), som er mest kjent for teksten til Måneskinnsvalsen («Husker du dengang i måneskinn») til Reidar Thommessens melodi.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

4. juni 2010 skrev Gro Vighild Landstad Erstein Pedersen

Er det noen som har informasjon om Hans Landstad(1771-1838) og hans barn?Jeg er tipp-tipp oldebarnet og bor i Dikterstien på Kongsberg.Mine barn skal konfirmerers til neste år og da vil jeg lage et stamtre til dem.MhvGro Vighild Landstad Pedersen

14. september 2016 svarte Jon Gunnar Arntzen

Ifølge slektsopplysninger som er lagt ut (av Iris Elisabeth Kloumann) på nettportalen www.geni.com skal Hans Johnsen Landstad ha hatt barn, hvorav flere sønner som har etterslekt.

11. september 2016 skrev Hans Petter Smorr

Hei!
Blant min morfar, Wilhelm Gomnæs' papirer, har jeg funnet et par operalibretti av M.B. Landstad. Etter tiden å dømme, da de to var samtidige, må det dreie seg om den samme som forfatteren av "Husker du den gang..." Jeg kommer nok til å gi bort manuskriptene til UB, men ville gjerne vite hvor jeg finner flere opplysninger om mannen.
Mvh.
Hans Petter Smorr

11. september 2016 skrev Sverre Olav Lundal

Her er litt stoff om Magnus Brostrup Landstad, barnebarn til salmediktaren M.B. Landstad, son til Magnus Landstad.
http://www.dagen.no/Innenriks/Den_andre_M._B._Landstad-47188

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.