Faktaboks

Også kjent som
LNT
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
09.05.1981
Daglig leder
Marit Lundberg
Styreleder
Nikolai Haugen

Landsforeningen for Nyrepasienter og Transplanterte er en norsk organisasjon som arbeider for å ivareta uremi-/dialysepasienters og nyretransplantertes interesser. Organisasjonen ble stiftet i 1981 med formål å være et talerør for pasienter med nyresvikt. Etter at levertransplantasjon ble gjort mulig i Norge i 1984, meldte også pasienter med leversykdom seg som interessegruppe. Organisasjonen endret i 1990 dermed navn fra Landsforeningen for Nyrepasienter til Landsforeningen for Nyrepasienter og Transplanterte (LNT).

Dialyse

Organisasjonen driver informasjons- og rådgivningsvirksomhet overfor pasienter og deres pårørende, og arbeider for å ivareta medlemmenes generelle interesser overfor myndighetene. En av hovedsakene er arbeidet for at en større andel av dialysepasientene skal få tilbud om hjemmedialyse. Målet er at dette tilbudet skal omfatte minst 30 prosent av denne gruppe pasienter.

Nyretransplantasjon

LNT har også som hovedsak å arbeide for at flere skal ta stilling til å bli levende givere av nyre, slik at ventelisten for transplantasjon kan bli kortere.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Faktaboks

Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
88.995 Sosiale velferdsorganisasjoner

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg