LMH-1 er et amerikansk design for luftskip utviklet av Lockheed Martin. LMH-1 er et hybridluftskip, hvor helium står for 80 prosent av oppdriften, og de resterende 20 prosent skapes av skrogets aerodynamiske utforming. Første flygning for LMH-1 er planlagt i slutten av 2017.

En prototyp vil ikke bli bygget før et eventuelt salg er sikret, men et 1:3 skala demonstrasjonsluftskip kalt P-791 fløy første gang 21. januar 2006 og LMH-1 er i stor grad basert på dette. En intensjonsavtale om kjøp av opp til tolv luftskip ble gjort med det britiske selskapet Straightline Aviation i mars 2016, og det franske selskapet Hybrid Air Freighters inngikk en tilsvarende intensjonsavtale i juni 2017. Straightline Aviation forpliktet seg i slutten av 2016 til innkjøp av i første omgang syv luftskip, som er forventet å bli tatt i bruk i løpet av 2019. 

LMH-1 bruker luftputer som landingsstell, som gjør at det kan lande på enhver flat overflate, inkludert vann. Det skal kunne ta en nyttelast på 21 tonn eller opptil 19 passasjerer, ha en marsjfart på 111 km/t og en rekkevidde på 2592 km.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.