Læringsmiljøsenteret, Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning, er et nasjonalt senter som har som oppgave å drive målrettet forskning og å formidle resultater fra forskning om læringsmiljø.

Senteret skal bidra til å realisere statens satsinger i utdanningspolitikken og bistå nasjonale utdanningsmyndigheter med råd og tjenester i arbeidet med realisere nasjonal utdanningspolitikk innenfor sitt ansvarsområde. Senteret skal videre medvirke til kompetanseutvikling i sektoren og til kvalitet i læringsmiljøet for barn og unge i barnehage og i grunnopplæringen. Noen av oppgavene er å ha aktiv kontakt med relevante fagmiljøer og være orientert om internasjonal utvikling innenfor senterets arbeidsområder, ta initiativ til og bidra til å gjennomføre kvalitetsutviklingstiltak knyttet til pedagogisk virksomhet på sitt ansvarsområde.

Senteret skal i tillegg bidra til kompetanseutvikling og til at det lokalt blir arbeidet med å skape et læringsmiljø som fremmer faglig, personlig og sosial utvikling for barn og unge.

Vertsinstitusjon er Universitetet i Stavanger.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.