Kvinneuniversitetet er en betegnelse som har blitt brukt av flere organisasjoner som har arbeidet med likestilling mellom kjønnene gjennom forskning, undervisning og opplysningsarbeid, samt gjennom politisk arbeid mot kjønnsdiskriminering.

Organisasjonene som har brukt benevnelsen, er:

  • Stiftelsen Kvinneuniversitetet er en tverrfaglig og tverrpolitisk institusjon med tilbud innen kvinneforskning, kvinnekultur og praktiske fag, og ble etablert i 1983 med Berit Ås som en av initiativtagerne. Virksomheten skiftet i 2008 navn til Likestillingssenteret og holder til på Hamar.
  • Kvinneuniversitetet i Norden er en forskningsstiftelse tilknyttet Nord universitet, stiftet i 2011. Stiftelsen har som formål å drive forskning og formidling relatert til kvinne- og likestillingsspørsmål.
  • Kvinneuniversitetet Nord er en stiftelse som ble opprettet i 1991 med formål å være et senter for kvinners erfaringer og kunnskaper. Virksomheten er lokalisert i Steigen i Nordland og Steinkjer i Trøndelag, og heter i dag Likestillingssenteret KUN.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg