Kvinner Kan er et skoleringsprogram for kvinner, med mål om å øke deres deltagelse i samfunnet. Programmet er utviklet av den norsk arbeiderbevegelsens kvinnebevegelse. Arbeiderpartiet, Norsk Folkehjelp og lokale partnerorganisasjoner samarbeider i dag om kursopplegg og gjennomføring. Programmet brukes aktivt både av Arbeiderpartiet i Norge og i mange andre land.

Kvinner utgjør halvparten av verdens befolkning, men har langt i fra så mye formell makt som menn. Kvinner er systematisk underrepresentert i beslutningsprosesser, mindre synlig i media, har færre plasser i parlamentet og langt færre stillinger i politiske partier enn menn. Kvinner Kan er et kurs for kvinner, det tar sikte på å bygge tillit og kompetanse til å i større grad ta del i viktige beslutningsprosesser.

En sentral del av Kvinner Kan er manualen. Den fokuserer på ulike ferdigheter som er nødvendige for å fremme kvinners deltakelse i politikk og samfunnsliv, som tale- og debatteknikk, organisasjonsskolering og medietrening, samt mer praktiske tips om hvordan man arrangerer egne kurs. Manualen er åpen og tilgjengelig for alle som ønsker å bruke den.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.