Kvinner Kan

Artikkelstart

Kvinner Kan er et skoleringsprogram for kvinner, med mål om å øke deres deltagelse i samfunnet. Programmet er utviklet av den norsk arbeiderbevegelsens kvinnebevegelse. Arbeiderpartiet, Norsk Folkehjelp og lokale partnerorganisasjoner samarbeider i dag om kursopplegg og gjennomføring. Programmet brukes aktivt både av Arbeiderpartiet i Norge og i mange andre land.

Kvinner utgjør halvparten av verdens befolkning, men har langt i fra så mye formell makt som menn. Kvinner er systematisk underrepresentert i beslutningsprosesser, mindre synlig i media, har færre plasser i parlamentet og langt færre stillinger i politiske partier enn menn. Kvinner Kan er et kurs for kvinner, det tar sikte på å bygge tillit og kompetanse til å i større grad ta del i viktige beslutningsprosesser.

En sentral del av Kvinner Kan er manualen. Den fokuserer på ulike ferdigheter som er nødvendige for å fremme kvinners deltakelse i politikk og samfunnsliv, som tale- og debatteknikk, organisasjonsskolering og medietrening, samt mer praktiske tips om hvordan man arrangerer egne kurs. Manualen er åpen og tilgjengelig for alle som ønsker å bruke den.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg