Kunsten i Venezuela viser nær tilknytning til spansk kunst. De eldste byggverk fra kolonitiden er oppført etter spanske forbilder og til dels utført av spanske arkitekter. Renessansearkitekturen kom relativt sent til Venezuela og røper en tydelig videreføring av den såkalte platereskstilen.

Barokken ble innledet ved en rekke store, treskipede katedraler utført i Juan de Herreras klassisistiske stil. I nord fikk barokken et særpreg, inspirert av utviklingen i Honduras og Guatemala. Likesom i Spania kom mudéjar-stilen til å blomstre opp i barokkens siste fase.

Billedkunsten var i kolonitiden hovedsakelig knyttet til kirkeutsmykninger. Kirkene ble prydet både innvendig og utvendig med utskjæringer. Først etter den politiske frigjøringen på 1800-tallet ble billedkunsten knyttet til statlige akademier. I disse årene blomstret maleriet opp, og gjennomgikk en utvikling som i store trekk gjenspeilet utviklingen i Europa. På 1900-tallet ble billedkunsten særlig inspirert av meksikanske forbilder. Moderne arkitektur er godt representert ved Carlos Raul Villanueva (1900–75), som bl.a. oppførte en rekke byggverk for universitetet i Caracas i årene 1950–54.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.