Kristin Berget

Faktaboks

Kristin Berget
Født
1975, Oslo
Død
Bosatt i Drøbak
Kristin Berget er en kritikerrost norsk lyriker bosatt i Drøbak. Foto: Kristin Folsland Olsen. Gjengitt med tillatelse fra CappelenDamm.
. fri

Kristin Berget er en kritikerrost norsk lyriker.

Kristin Berget var 31 år og hadde studert ved Litterær Gestältning i Göteborg da hun debuterte som lyriker med Loosing Louise.

Andreboken hennes, Der ganze Weg var nordisk kandidat til The European Poet of Freedom Literary Award, og etter denne boken fikk hun treårig arbeidsstipend som forfatter fra den norske stat.

Fra 2010 var Berget redaktør for Cappelen Damms debutantantologi Signaler.

Hun var kunstnerisk leder for Harpefoss Litteraturfestival i 2012, og har siden da sittet i juryen for Triztan Vintorns Minnepris.

Priser

  • Tanums kvinnestipend 2012

Bibliografi

Lyrikk

  • Loosing Louise (2007)
  • Der ganze Weg (2009)
  • Hennes ansikt (2013)

Redaktørarbeid

  • Signaler 2010
  • Signaler 2011
  • Signaler 2012
  • Signaler 2013

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg