Kristin Berget

Faktaboks

Kristin Berget
Født
23. november 1975, Oslo
Bosatt i Drøbak
Kristin Berget er en kritikerrost norsk lyriker bosatt i Drøbak. Foto: Kristin Folsland Olsen. Gjengitt med tillatelse fra CappelenDamm.
.
Lisens: fri

Artikkelstart

Kristin Berget er en kritikerrost norsk lyriker.

Berget studerte ved Litterær Gestältning i Göteborg.

Hun debuterte som lyriker med Loosing Louise i 2007. Andreboken hennes, Der ganze Weg, var nordisk kandidat til The European Poet of Freedom Literary Award, og etter denne boken fikk hun et treårig arbeidsstipend som forfatter fra den norske staten. I 2013 kom lyrikksamlingene Hennes ansikt og Min natur; i 2015 romanen Sonja Sacre Cæur; og i 2017 Og når det blir lyst blir det helt fantastisk.

Fra 2010 var Berget redaktør for Cappelen Damms debutantantologi Signaler.

Hun var kunstnerisk leder for Harpefoss Litteraturfestival i 2012, og har siden da sittet i juryen for Triztan Vindtorns Minnepris.

Priser

  • Tanums kvinnestipend 2012

Bibliografi

Lyrikk

  • Loosing Louise (2007)
  • Der ganze Weg (2009)
  • Hennes ansikt (2013)

Redaktørarbeid

  • Signaler 2010
  • Signaler 2011
  • Signaler 2012
  • Signaler 2013

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg