Kristín Eiríksdóttir

Faktaboks

Kristín Eiríksdóttir
Født
3. november 1981, Reykjavík

Artikkelstart

Kristín Eiríksdóttir er en islandsk forfatter.

Hun har en bachelorgrad fra Listaháskóli Íslands (Islands kunstakademi) i 2005. Kristín vakte oppmerksomhet allerede som debutant med Kjötbærinn (2004), en transe-aktig, grotesk-komisk beretning om en dame som terroriseres av naboer i et nybyggerområde i utkanten av byen – en genreoverskridende bok i grenselandet mellom poesi og prosa.

Senere befestet hun sin stilling som en av Islands mest lovende nyere forfattere med novellesamlingen Doris deyr (2010) og romanen Hvítfeld – fjölskyldusaga (2012). Kristíns dikt og noveller er oversatt til dansk, engelsk og tysk.

Som bildende kunstner har Kristín Eiríksdóttir bidratt i utstillinger og med performance.

Bibliografi

Diktsamlinger

  • 2004 Kjötbærinn (Kjøttbyen)
  • 2006 Húðlit auðnin (Hudfarget ødemark)
  • 2008 Annarskonar sæla (En annenslags lykke)
  • 2014 Kok

Noveller

  • 2010 Doris deyr (Doris dør)

Romaner

  • 2012 Hvítfeld – fjölskyldusaga (Hvítfeld – en familiekrønike)
  • 2017 Elín, ýmislegt

Skuespill

  • 2013 Karma fyrir fugla (Karma for fugler, sammen med Karí Ósk Grétudóttir)
  • 2013 Skríddu! (Kryp!)
  • 2015 Hystory

Oversettelse

  • 2007 Morten Ramsland: Hundshaus (fra dansk Hundehoved)

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg