Keramiker Konrad Galaaen gikk både i malerklassen og på keramikklinjen på Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Han er først kjent for serviset Spire og relieffene han utførte for Porsgrunds Porselænsfabrik.

Allerede som student ble Galaaen lagt merke til, og i 1947 vant han førstepremie i Porsgrunds Porselænsfabriks konkurranse ved skolens keramikkavdeling. Konkurransen ble en døråpner for Galaaen, som ble ansatt ved bedriften samme år.

I 1952 tegnet Konrad Galaaen serviset Spire, en designklassiker som var i produksjon i mer enn 30 år. Spire kjennetegnes av det tynne «risporselenet» og de organiske formene. Fra ut på 1950-tallet arbeidet Galaaen mer med porselen og keramikk i en friere kunstnerisk retning.

Galaaen utførte en rekke monumentale offentlige utsmykninger, deriblant til Philipsbygget i Oslo (1959). I 1962 fikk han gullmedalje på den internasjonale keramikkutstillingen i Praha for en stor relieffutsmykning i chamotte. Galaaen sluttet på Porsgrund i 1990 etter 43 års tjeneste. 

  • Linder, Mats. Konrad Galaaen. Samler & Antikkbørsen, 6/2014. Drammen, 2014.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.