Kongsberg Satellite Services AS

Artikkelstart

Kongsberg Satellite Services AS er et kommersielt satellittsenter, et av verdens ledende. Det leverer tjenester for nedlesing og drift av jordobservasjonssatellitter samt overvåkning av havområder.

Faktaboks

Også kjent som
KSAT

KSAT har hovedkontor og bakkestasjon i Tromsø, avdelingskontor og bakkestasjon på Svalbard, SvalSat, og opererer i tillegg bakkestasjoner i Grimstad og Antarktis. Bakkestasjonen i Antarktis, TrollSat, som ligger i tilknytning til den norske forskningsstasjonen Troll i Dronning Maud Land, ble åpnet 1. mars 2007.

Som eneste selskap i verden, kan KSAT etablere en «pol-til-pol-løsning» for nedlesing av data. Det betyr at man kan kommunisere med satellitter i polbane to ganger per omløp fra egne stasjoner som er optimalt plasserte i forhold til hverandre. En slik løsning er svært viktig for å kunne ta i mot informasjon som skal brukes i nær sanntid, for eksempel meteorologiske data.

Selskapet ble etablert i 2002, men har en historie som går tilbake til 1968. Det er 50/50-prosent eid av Norsk Romsenter Eiendom AS og Kongsberg Defence & Aerospace, som er en del av Kongsberg Gruppen.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg