Kompetanse Norge, tidligere Vox, opprettet i 2001 for å samle statlig kompetanse om voksnes læring ved å slå sammen Norsk Fjernundervisning, Norsk voksenpedagogisk forskningsinstitutt og Statens ressurs- og voksenopplæringssenter. I 2004 ble forskningsavdelingen, «Voksne i læring», overført til NTNU.

Arbeidsområdene er utvikling av nasjonale systemer for dokumentering av realkompetanse, tilrettelegging av metoder tilpasset voksnes behov, etterutdanning tilpasset behov i arbeidslivet, styrking av sysselsettings- og omstillingsevne i arbeidslivet. Kompetanse Norge er også sekretariat for tilskuddsordningen Kompetansepluss, som gir støtte til opplæring i grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, muntlig, ikt og norsk eller samisk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

13. januar 2017 skrev Tone Simonnes

Vil bare informere at Vox har skiftet navn til Kompetanse Norge fra 1. januar 2017 (står om det i statsbudsjettet fra i høst). Her er informasjon om virksomheten: https://www.kompetansenorge.no/om-kompetanse-norge/, og nyhetssaken om navneskiftet: https://www.kompetansenorge.no/nyheter/kompetanse-norge/

26. januar 2017 svarte Kjell-Olav Hovde

Hei Tone! Tusen takk for nyttig info. Vi retter. Kjell-Olav

26. januar 2017 skrev Tone Simonnes

Takk for oppdatering! En sak til, Kompetanseutviklingsprogrammet (KUP) har endret navn til Kompetansepluss.

8. februar 2017 svarte Kjell-Olav Hovde

Heisann, det er fikset! Takk for tips. Kjell-Olav

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.