Kompetanse Norge

Kompetanse Norge, tidligere Vox, opprettet i 2001 for å samle statlig kompetanse om voksnes læring ved å slå sammen Norsk Fjernundervisning, Norsk voksenpedagogisk forskningsinstitutt og Statens ressurs- og voksenopplæringssenter. I 2004 ble forskningsavdelingen, «Voksne i læring», overført til NTNU.

Faktaboks

Også kjent som
Nasjonalt senter for læring i arbeidslivet

Arbeidsområdene er utvikling av nasjonale systemer for dokumentering av realkompetanse, tilrettelegging av metoder tilpasset voksnes behov, etterutdanning tilpasset behov i arbeidslivet, styrking av sysselsettings- og omstillingsevne i arbeidslivet. Kompetanse Norge er også sekretariat for tilskuddsordningen Kompetansepluss, som gir støtte til opplæring i grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, muntlig, ikt og norsk eller samisk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (4)

skrev Tone Simonnes

Vil bare informere at Vox har skiftet navn til Kompetanse Norge fra 1. januar 2017 (står om det i statsbudsjettet fra i høst). Her er informasjon om virksomheten: https://www.kompetansenorge.no/om-kompetanse-norge/, og nyhetssaken om navneskiftet: https://www.kompetansenorge.no/nyheter/kompetanse-norge/

svarte Kjell-Olav Hovde

Hei Tone! Tusen takk for nyttig info. Vi retter. Kjell-Olav

skrev Tone Simonnes

Takk for oppdatering! En sak til, Kompetanseutviklingsprogrammet (KUP) har endret navn til Kompetansepluss.

svarte Kjell-Olav Hovde

Heisann, det er fikset! Takk for tips. Kjell-Olav

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg