Komorene

Fangst av fisk ved Galawastranden, noen mil nord for hovedstaden Moroni, på øya Njazídja. Strender som dette tiltrekker mange turister, men en lite utbygd infrastruktur og politisk ustabile forhold virker negativt på turistnæringen. Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Av /NTB Scanpix ※.

Komorene danner en cirka 250 kilometer lang øyrekke i retning nordvest–sørøst med tre større øyer: Njazída (også kjent som Grande Comore), med et areal på 1148 kvadratkilometer, Nzwani (også kjent som Anjouan), med et areal på 424 kvadratkilometer og Mwali (også kjent som Mohéli), med et areal på 290 kvadratkilometer. Komorene er høye vulkanøyer, hovedsakelig bygd opp av sorte basaltlag, omgitt av korallrev.

Landets høyeste fjell er den virksomme vulkanen Kartalha på Njazída, som er 2361 meter over havet. På Nzwani når vulkanen N'Tingui opp i 1595 meter over havet. Det høyeste punktet på Mwali er 860 meter over havet.

17,9 prosent av landets areal er dekket av skog (2021).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

  • FAO Country Profiles: Comoros

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg