Komorenes flagg
Våpen

Våpenet ble tatt i bruk rundt 1978-79.

Våpen
Av .
Lisens: Begrenset gjenbruk

Komorenes flagg har fire like brede, horisontale striper i gult, hvitt, rødt og blått (regnet ovenfra). Nærmest stangen er det et grønt triangel som er belagt med en stående, hvit månesigd, og mellom månesigdens spisser er det fire hvite stjerner. Månesigden (hilal) er symbol for islam, stjernene står for Komorenes fire øyer (én av disse er Mayotte, som fortsatt står under fransk overhøyhet).

Motivet med månesigden og stjernene samt grønnfargen har vært i bruk siden 1978 (og i perioden 1963–1975, før selvstendigheten), men utformingen har variert. Etter en folkeavstemning i 1992 ble det innført en versjon med liggende månesigd. En senere utforming, med arabiske med inskripsjoner, var fra 1996. Det nåværende flagget ble offisielt antatt i 2002.

Riksvåpenet

Riksvåpenet er et sirkelformet emblem i grønt og hvitt, hvor hovedfiguren er en sol med åtte stråler formet som armene i et malteserkors. Strålene er belagt med en liggende månesigd med fire femtaggede stjerner. Rundt figuren er statens offisielle navn på fransk og arabisk. Ytterst er det en olivenkrans og et tekstbånd med devisen Unité, justice, progrès ('Enhet, rettferd, fremskritt'). Våpenet ble tatt i bruk i 1978–1979.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg