Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) har overordnet ansvar for bolig‑ og bygningspolitikk, regional‑ og distriktspolitikk, lokalforvaltning, kommuneøkonomi og gjennomføring av valg.

Jan Tore Sanner fra Høyre er kommunal- og moderniseringsminister.

Kommunal- og regionaldepartementet har fire avdelinger: Plan- og administrasjonsavdelingen, Bolig- og bygningsavdelingen, Regionalpolitisk avdeling og Kommunalavdelingen. I tillegg eksisterer det en kommunikasjonsenhet.

Under Kommunal- og regionaldepartementet ligger Distriktssenteret, Husleietvistutvalget, Direktoratet for byggkvalitet og Husbanken.

Historikk

KRD ble opprettet ved kongelig resolusjon 29. oktober 1948, og het frem til 1989 Kommunal- og arbeidsdepartementet. Fra 1990–1992 het KRD Kommunaldepartementet og hadde da færre oppgaver. I 1993 skiftet departementet navn til Kommunal- og arbeidsdepartementet, før det fikk sitt nåværende navn, Kommunal- og regionaldepartementet, i 1998. Frem til 1997 hadde departementet en egen arbeidsavdeling som da ble flyttet til Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Da dette ble omorganisert til Arbeids- og inkluderingsdepartementet fra 2006, overtok det også tre tidligere avdelinger fra KRD: Innvandringsavdelingen, Integrerings- og mangfoldsavdelingen og Same- og minoritetspolitisk avdeling.

1. januar 2014 vil KRD skifte navn til Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og vil da få overført arbeidsoppgaver fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet og Miljøverndepartementet.

Oversikt over statsråder i Kommunal- og regionaldepartementet finnes i tabellen Norge - Statsråder.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg