Knutsen & Ludvigsen, norsk duo fra  Trondheim  som besto av Øystein Dolmen («Knutsen») (f. 19. feb. 1947) og Gustav Lorentzen («Ludvigsen») (28. sept. 1947-21.april 2010). Fra debuten i 1970 sto duoen i fremste rekke innen musikalsk underholdning for barn, med en humoristisk og uortodoks stil. De var meget aktive med konserter, teaterforestillinger, fjernsynsopptredener, film og plateutgivelser, bl.a. Brunost no igjæn? (1972; Spellemannpris), Du milde Mosart (1977, sm.m. Kaare Ørnung  og Arve Tellefsen ), Fiskepudding! Lakrisbåter! (1980) og Juba Juba (1983, Spellemannpris).

I 1987 skilte de lag, men fortsatte hver for seg. Lorentzen vant bl.a. Spellemannpriser for barneplatene Ludvigsens hostesaft (1987), Bli blid (1990), 1. klasse (1992) og Kanskje kommer Kongen (1995).

Dolmen har bl.a. utgitt boken «Nei dæffen!!» (1992) og vært aktiv innen teater. Knutsen & Ludvigsen holdt fra 1999 og til Lorentzen døde i 2010 sporadiske konserter sammen. I 2015 kom tegnefilmen Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

23. mai skrev Sigurd Sandvik

Dette er ein test om ein rekk å kommentere her på eksamen og få svaret med i sjølve artikkelen.

23. mai svarte Erik Dyrhaug

Interessant. Fortell mer om denne testen! :)
Hilsen Erik i redaksjonen

25. mai skrev Sigurd Sandvik

Vi hadde tenkt å bruke snl.no på norsk- og engelskeksamen, men på grunn av at det lot seg gjere å "kommunisere" gjennom kommentarfeltet måtte vi dessverre stengje snl.no på eksamen.

Dersom det lar seg gjere å stengje denne funksjonen på eit vis ville sikkert udir vore fornøgd med det. Då kunne elevar brukt snl.no på eksamen.

26. mai svarte Georg Kjøll

Hei Sigurd. Vi har en løsning hvor vi sperrer kommunikasjonsmuligheten på snl.no for gitte nettverk under eksamensperioden, utformet nettopp på bakgrunn av Udirs retningslinjer: https://meta.snl.no/Store_norske_leksikon_p%C3%A5_eksamen

Jeg sender deg en mail med litt ytterligere informasjon om dette nå straks.

Alt godt fra Georg

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.