Knut Bry er en norsk fotograf. Han er særlig kjent som mote- og reklamefotograf. Han fikk et internasjonalt gjennombrudd med utstillingen Landscapes i Paris tidlig i 1980-årene, og har senere hatt flere utstillinger blant annet i Paris og New York.

Hans bilder er å finne i verdens ledende magasiner som Condé Nast Traveller, Elle, Vogue, Esquire og Vanity, så vel som i norske magasiner. Nike, Christian Dior, Pierre Cardin, Statoil, Piz Buin, Yves Saint Laurent, Citroen, Mercedes, Saab og Volvo er å finne blant oppdragsgiverne.

Han arbeider vesentlig i farger og har ofte en forsterket, ekspresjonistisk koloritt med bruk av farget lys og blitz.

Knut Bry ble utnevnt til Årets motefotograf i USA i 1986. Han ble kåret til Årets fotograf i Norge i 1989 av Kreativt Forum, og mottok 1994 den prestisjefylte Fotografiprisen fra Norges Fotografforbund. Fra 1980 har han hatt separatutstillinger og deltatt i kollektivutstillinger hvert år, den første i Bill Evans Gallery i Paris 1980.

Han har illustrert en rekke bøker med sine fotografier, blant annet Utrolige Kola (1994), Fossegrimen (1995), Cato mot Sydpolen (1995), Knut Bry (1996), Smak! (sammen med Trond Moi i 1996), Hardingfela (1997) og Lys og refleksjoner (1998).

  • Bry, Knut & Odd Harald Hauge: Knut Bry, 1996, Finn boken

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.