Knud Jørgensen

Artikkelstart

Knud Jørgensen var en dansk teolog og misjonær som fikk stor betydning som misjonsleder i Norge og som brobygger mellom den evangeliske Lausannebevegelsen, Den norske kirke og Kirkenes Verdensråd. Teologisk var han evangelikal og knyttet til Lausannebevegelsen.

Jørgensen hadde omfattende internasjonal erfaring blant annet fra Det lutherske verdensforbund i Genéve og som informasjonssjef i Kirkens Nødhjelp. Denne erfaringen sammen med arbeidet innen ulike kristne organisasjoner og misjon gjorde at han hadde en unik bakgrunn for å få kristne grupper til å arbeide sammen på tvers av ulikheter.

Jørgensen arbeidet blant annet også som misjonær i Etiopia, var direktør i Areopagos og førsteamanuensis II ved Menighetsfakultet. Han var også forfatter og redaktør for en rekke bøker, og var en regelmessig bidragsyter til Norsk tidsskrift for misjonsvitenskap.

Jørgensen var utdannet som teolog ved Universitet i København med doktorgrad i missiologi (misjonsvitenskap) fra Fuller Theological Seminary i USA.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg