Kløver vaseline

. Begrenset gjenbruk

Kløver vaseline er et rent naturprodukt som fremstilles ved raffinering av jordolje, og skriver seg tilbake til kjemikeren Robert August Chesebrough (1837–1933) som på midten av 1850-tallet observerte at oljearbeiderne i Pennsylvania brukte stoffet på sår hud. Vaselin kom til Norge etter andre verdenskrig.

Vaselin har et stort anvendelsesområde, og benyttes som kuldekrem, øyensminkefjerner, rustbeskyttelse, skoimpregnering eller til å smøre knirkete dører.

Ordet Vaseline er egentlig et varemerke som kommer av tysk 'vann' og gresk 'olje' og skapt av Chesebrough. Kløver vaseline er et varemerke fra Lilleborg as, og produseres på fabrikken i Kristiansund, Ello.

Kommentarer (2)

skrev Knut Are Tvedt

Vi har allerede en artikkel om vaselin - den bør det linkes til. Vær obs på språket her, det heter ikke "reffinering" eller "stammer tilbake til"

svarte Roger Pihl

Hei, læringskurven er bratt for det vrimler av store og små ting som skal finnes ut av på den ene eller den andre måten. Kløver Vaseline-artikkelen er en test-sak jeg har lagt ut slik at folk på Lilleborg kan få se den. Jeg har tenkt at artiklene om varemerker skal ha større andel informasjon om varemerket og mindre om produktet og/eller ingrediensene. Lilleborg blir en slags prøvekanin for meg.Ellers er jeg imponert over hvor våkne dere er! Og så håper jeg det går bra med SNL?

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg