Kjetil Hasund

Faktaboks

Kjetil Hasund
Født
5. mai 1942
Det norske landslaget fotografert foran en privatlandskamp mot Danmark på Ullevaal stadion i september 1971. Norge tapte kampen 1–4. Jan Fuglset skåret det norske målet. Foran fra venstre Tor Spydevold, Tom Jacobsen, Ola Dybwad-Olsen, Jan Fuglset og Kjetil Hasund. Bak fra venstre Anbjørn Ekeland, Trond Pedersen, Sigbjørn Slinning, Tore Børrehaug, Per Pettersen og keeperen Geir Karlsen.

Artikkelstart

Kjetil Hasund er en norsk tidligere landslagsspiller, som scoret 47 mål på 93 kamper i 1. divisjon. Han var eneren på et Hødd-lag som tok seg fra 3. divisjon til landets øverste serie i 1960-årene.

Fakta

  • A-landskamper: 16. Mål: 3
  • Klubber: Hødd (1959–1980), Steinkjer (fem kamper i 1962)

Spillestil

Kjetil Hasund var en målfarlig og teknisk god spiller, flink til å posisjonere seg og med gode avslutningsegenskaper. Han var i mange år kaptein for laget og den som gikk foran for å heve nivået i klubben.

Karriere

Med Hasund som drivkraft klarte Hødd å avansere fra 3. til 1. divisjon, landets øverste serie. Det første året i 1. divisjon, 1966, endte med nedrykk, men laget rykket på nytt opp i 1968 og holdt seg i den øverste divisjonen fra 1969 til og med sesongen 1972.

Med unntak av fem kamper for Steinkjer høsten 1962, mens han var i militærtjeneste på Steinkjersannan, spilte han hele karrieren for Hødd. På 646 kamper for klubblaget noterte han seg for 460 scoringer.

Hasund scoret tre mål på sine 16 landskamper, og alle ble scoret i hans to første landskamper; ett mål i 2–4-tapet for Sverige i en privatlandskamp hjemme høsten 1966, og begge de norske målene i et 2–4-tap i en EM-kvalifiseringskamp mot Bulgaria borte samme høst.

Etter at han la opp, har han blant annet vært trener på forskjellige nivåer for Hødd.

Hasund har også markert seg som høyrepolitiker.

Personlige meritter

I 1965 vant Kjetil Hasund Sunnmørspostens idrettspris, den gang kalt Nordvestprisen, og i 1966 ble han kåret til Årets spiss av VG. Hasund er også æresmedlem i Hødd.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg