Kjerringvik Studios var en keramisk bedrift som ble etablert på slutten av 1940-tallet av den amerikanskfødte ingeniøren Hans Peter Pfeifer og finskfødte keramikeren Maija Pfeifer, ytterst i Sandefjorden. Den kunstneriske drivkraften var Maija Pfeifer som hadde erfaring fra den finske keramikkbedriften Arabia.

Verkstedet deltok på den store salgsutstillingen «Norway designs for living» i Chicago (1951) med arbeider i steingods og porselen. På Foreningen Brukskunst høstmønstring på Kunstnernes Hus i 1952 deltok Maija Pfeifer med japanskinspirerte steingodsarbeider i krystallglasur.

Sammenlignet med flesteparten av de norske keramikere den gang var hun både teknisk og kunstnerisk overlegen. Høsten 1952 flyttet Hans Peter Pfeifer til Mellom-Amerika, og antagelig ble firmaet avviklet det samme året. I tiden rundt 1954 satte de opp et verksted i Canadas villmark for rakubrenning. Dessverre er Pfeifers produksjon fra tiden i Norge foreløpig lite kjent og dokumentert. Kjerringvik Studios keramikk ble stemplet med firmamerke og «Norway».    

  • Remlov, Arne. Keramikk, tekstil og møbler på høstutstilling. Bonytt, 11-12/1952. Oslo, 1952.
  • Pfeifer, Hans Peter. En rakuovn i nordvest Canadas villmark. Bonytt, 5/1955. Oslo, 1955.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.