Kjerringvik Studios var en keramisk bedrift som ble etablert på slutten av 1940-tallet av den amerikanskfødte ingeniøren Hans Peter Pfeifer og finskfødte keramikeren Maija Pfeifer, ytterst i Sandefjorden. Den kunstneriske drivkraften var Maija Pfeifer som hadde erfaring fra den finske keramikkbedriften Arabia.

Verkstedet deltok på den store salgsutstillingen «Norway designs for living» i Chicago (1951) med arbeider i steingods og porselen. På Foreningen Brukskunst høstmønstring på Kunstnernes Hus i 1952 deltok Maija Pfeifer med japanskinspirerte steingodsarbeider i krystallglasur.

Sammenlignet med flesteparten av de norske keramikere den gang var hun både teknisk og kunstnerisk overlegen. Høsten 1952 flyttet Hans Peter Pfeifer til Mellom-Amerika, og antagelig ble firmaet avviklet det samme året. I tiden rundt 1954 satte de opp et verksted i Canadas villmark for rakubrenning. Dessverre er Pfeifers produksjon fra tiden i Norge foreløpig lite kjent og dokumentert. Kjerringvik Studios keramikk ble stemplet med firmamerke og «Norway».    

  • Remlov, Arne. Keramikk, tekstil og møbler på høstutstilling. Bonytt, 11-12/1952. Oslo, 1952.
  • Pfeifer, Hans Peter. En rakuovn i nordvest Canadas villmark. Bonytt, 5/1955. Oslo, 1955.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.