Faktaboks

Kjell Torheim
Født
8. juli 1948
Død
30. september 2011, Oslo
Haute couture
Kjell Torheims aftenkjole fra omkring 1997 er maskin- og håndsydd av maskinvevd silkestoff.

Kjell Torheim var en norsk motekunstner. Han tok diplomeksamen ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i 1976 og viste sin første kolleksjon i Oslo i 1977.

I 1970-årene jobbet Torheim en del som modell og var med på å starte Elite Modellbyrå. Han hadde oppdrag for konfeksjonsindustrien på Møre, og i perioden fra 1979 til 1982 samarbeidet han med motekunstneren William Jensen. Sammen Kiss Markovic hadde han firmaet Kjell og Kiss (1982–1986). Deretter startet Torheim eget verksted for modellsøm, senere også butikk. Han sto for en elegant stil i beste franske haute couture-tradisjon.

Torheim er kjent for sine utsøkte skinnplagg, behagelige bukseantrekk og strålende flotte selskapskjoler. Han har laget bekledningsdesign for blant annet Braathens, NSB, Oslo Lufthavn og Luftfartsverket. I 2003 hadde Nasjonalmuseet en utstilling av hans klær.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg