Kirsti Lovise Slotsvik

Faktaboks

Kirsti Lovise Slotsvik
født:
24. november 1963, Ålesund

Kirsti Lovise Slotsvik er en norsk embetskvinne som har hatt ledende stillinger i transportsektoren. Hun er utdannet cand. agric. i landskapsarkitektur. Hun har i likhet med flere ledere i forvaltningen også gjennomført sjefskurset ved Forsvarets Høgskole.

Slotsvik hadde flere lederstillinger i vegsvesenet før hun ble direktør for Kystverket i 2007. Som kystdirektør foretok hun blant annet en omorganisering av hovedkontoret i Ålesund, og gjorde blant annet ledergruppen mindre. I den forbindelse gikk en omplassert leder til rettssak, som Kystverket vant. I saken hevdet Slotsvik at hun foretok omplasseringen i kraft av sin styringsrett som leder, mens den omplasserte lederne mente at fordi den nye stillingen ikke var utlyst kunne hun ikke ansettes i den.

I Slotsviks tid som kystdirektør ble også tilbringerfunksjonen (båttransporten) av lostjenesten konkurranseutsatt og lagt ut på anbud. Denne funksjonen ble også trukket ut av direktoratets regionkontorer og lagt direkte under hovedkontoret. Hensikten var å skille forvaltningen og driften av lostjenesten.

Slotsvik var i Kystverket fram til hun ble direktør for Jernbanedirektoratet i 2019.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg