Kirk Franklin er en amerikansk gospelmusiker, komponist og produsent. Franklin er en banebrytende og verdenskjent musiker som blander gospel, hiphop, funk, r&b, fusion, soul og pop sammen. Han har vært med (i likhet med Andraé Crouch) på å ta den tradisjonelle gospelmusikken inn i populærmusikken og dens utvikling.

Allerede fra Franklins første album fra 1993, Kirk Franklin and The Family, blandet han gospel med 1990-tallets r&b og soul. Gjennom Franklins arbeid med å flette inn flere sjangere fikk musikken et mer moderne preg. Franklin lykkes med nettopp dette også på senere album som The Nu Nation Project (1998) med gospel, funk, hip-hop og gospelballader.  

Franklin har gitt ut tolv album. Han har vært med å skrive musikken og tekstene i tillegg til å være produsent. Franklins varemerke på albumene er ikke alltid vokalen, men en type ”rap-talk” ved siden av vanlig rapping. Koristene synger mens Franklin rapper. Tekstene er ankret i et kristent budskap.

Kirk Franklin har vært i Norge ved flere anledninger, blant dem: Sentrum Scene i Oslo september 2009, Get Focused i Tønsberg november 2012 og Skjærgårdsgospel i Kragerø juli 2015.

Kirk Franklin har vunnet ni Grammy.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.