Folketallet i Kiribati ble i 2021 beregnet til 113 000, og den årlige befolkningstilveksten er 1,05 prosent.

Nesten hele befolkningen er mikronesiere. Det finnes et lite innslag av polynesiere, kinesere og europeere på enkelte øyer.

Størsteparten av befolkningen bor i øygruppen Gilbert Islands. Alle øyene i øygruppen er bebodde, og de fleste bor på Tarawa-atollen med hovedstaden South Tarawa (63 400 innbyggere i 2020). I Phoenix Islands er kun Kanton (eller Abariringa) bebodd (61 innbyggere i 2000).

I Kiribatis del av Line Islands er atollene Teraina (tidligere Washington), Tabuaeran (tidligere Fanningøya) og Kiritimati (tidligere Christmasøya) bebodde, med til sammen 8800 innbyggere i 2005. På Banaba (Ocean Island) bodde det 268 innbyggere i 2015.

Religion

Om lag 96 prosent er kristne, hvorav 57 prosent tilhører den romersk-katolske kirke og 31 prosent er protestanter (kongregasjonalister). Den største minoritetsgruppen er bahaier.

Språk

Offisielt språk er engelsk. For øvrig tales austronesiske språk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg