Kinnevik

Kinnevik, egentlig Investment AB Kinnevik, svensk industrielt investeringsselskap med hovedinteresse innen telefoni og elektroniske medier. Selskapet er grunnlagt og kontrolleres fortsatt av familien Stenbeck, og omtales ofte som en del av Stenbecksfären. Hovedkontoret ligger i Stockholm.

Kinnevik ble grunnlagt i 1936 på investeringer i svensk skogindustri. På 1950-tallet ble porteføljen supplert med aksjer i jern- og stålindustrien, som siden er solgt ut. Selskapets engasjement innen skogindustri er i dag videreført gjennom en større eierandel i emballasjeforetaket BillerudKorsnäs.

Fra 1980-tallet har virksomheter innenfor telekommunikasjon og medier utgjort en stadig voksende del av selskapets portefølje. Samtidig er selskapet blitt internasjonalt gjennom sine eierandeler i telecomselskapene Tele 2 og Millicom, webkonsulentselskapet Transcom, TV-selskapet MTG og gratisavisen Metro, som utgis i over 100 byer på tre kontineter

Et nytt investeringsområde er landbruk og bioenergi, bl.a. i selskaper som kjøper og driver jordbruksland i Russland og Øst-Europa.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg