Kate Moss, britisk supermodell; kjent gjennom hundrevis av internasjonale reklamekampanjer, moteserier, skjønnhetsserier og forsider for store motemagasiner og motehus. Hun er en av verdens mest kjente modeller og over en lang periode en av de best betalte. Som stilikon og trendsetter er hun også hyppig avfotografert privat.

I 2007 debuterte Kate Moss som designer med egen kolleksjon for den britiske  klesgiganten Topshop. Samme år lanserte hun signaturduften «Kate» gjennom parfymehuset Coty.

Moss ble oppdaget på flyplassen JFK i New York da hun var 14 år av Sarah Doukas, grunnleggeren av Storm Model Management. Hun ble for alvor ble oppdaget av mote- og modellbransjen i juli-utgaven av det britiske magasinet The Face i 1990. Her ble hun fotografert av den britiske dokumentar- og motefotografen Corinne Day i en serie kalt «3rd Summer of Love». Moss' store reklamekampanje for det amerikanske designermerket Calvin Klein i 1992 gjorde henne nå også kjent for publikum. Her poserte hun kun ikledd jeans sammen med artisten og skuespilleren Mark Wahlberg.

Kate Moss skilte seg ut i den regjerende modelltrenden med sine knappe 170 cm. I tillegg var hun syltynn og uten særlig kvinnelige former, ofte kalt «heroin chic» eller «waif» i motebransjen. Hun var en stor kontrast til de langstrakte og mer formfulle supermodellene som for eksempel Cindy Crawford, Naomi Campbell og Claudia Schiffer.

Siden 1992 har Kate Moss figurert i utallige reklamekampanjer for store italienske, franske, britiske og amerikanske designere. Blant oppdragsgiverne er ChanelGucci, Dolce & Gabbana, DiorLouis VuittonBulgari, Roberto Cavalli, Versace, David Yurman, Rimmel, Missoni og Longchamp.

Hun har også stått bak en egen designkolleksjon for det britiske varehuset Topshop. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.