Karin Hellandsjø

Faktaboks

Karin Hellandsjø
Født
30. juli 1944, Göteborg
Bærum 15.02.2018. Dronning Sonja er til stede under åpningen av Jakob Weidemann-utstillingen på Henie Onstad Kunstsenter. Her sammen med direktør Tone Hansen til venstre og kurator for utstillingen og tidligere venn av Weidemann, Karin Hellandsjø, ved kunstverket Markblomst fra 1982.
Av /NTB Scanpix.

Artikkelstart

Karin Hellandsjø er en norsk kunsthistoriker og museumskvinne. Hun tok i 1977 magistergraden på en avhandling om Jakob Weidemann. Hun ble ansatt ved Henie Onstad Kunstsenter som konservator i 1971, og arbeidet her til 1988 da hun ble sjefskonservator ved det da nyopprettede Museet for samtidskunst. Da Samtidsmuseet ble innfusjonert i det nye Nasjonalmuseet, ble hun prosjektleder her i 2003. I 2005 vendte hun tilbake til Henie Onstad Kunstsenter, nå som sjef, frem til hun gikk av med pensjon i 2011.

Hellandsjø har blant annet utgitt to bøker om Weidemann, som hun gir hovedæren for det abstrakte maleris gjennombrudd i Norge. Den første, som bygger på magistergradsavhandlingen, Jakob Weidemann og det abstrakte maleris gjennombrudd i Norge, kom i 1978. Den andre, Jakob Weidemann: storfuglen i norsk kunst, kom i 2003.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg