Kari Nessa Nordtun

Faktaboks

Kari Nessa Nordtun
Født
7. juni 1986, Stavanger

Artikkelstart

Kari Nessa Nordtun er en norsk politiker fra Arbeiderpartiet som fra 2019 er ordfører i Stavanger. Hun er medlem av bystyret i Stavanger siden 2011 og var 2017–2019 gruppeleder for Arbeiderpartiet.

Ved valget 2019 ble Arbeiderpartiet Stavangers største parti og fikk 25,4 prosent av stemmene. Partiet gikk svakt tilbake, men mye mindre tilbake enn i resten av landet og fikk ved valget høyere oppslutning i Stavanger enn i Oslo, Bergen og Trondheim. Etter valget leder Nordtun en flertallskoalisjon med støtte fra Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger, MDG, Rødt, Senterpartiet og SV.

Kari Nessa Nordtun ble 2019 valgt til ordfører i den nye Stavanger kommune som består av Finnøy, Rennesøy og Stavanger. I perioden fra oktober 2019 frem til årsskiftet 2020 hadde også de gamle kommunene beholdt sin ordfører. Formelt ble Nordtun ordfører i den nye storkommunen som ble etablert 1. januar 2020.

Kari Nessa Nordtun er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen og har blant annet arbeidet som advokat. Hun er datter av Stavangers tidligere ordfører Tore Nordtun.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg