Kari Mølstad

Faktaboks

Kari Mølstad
Født
20. desember 1977
Kari Mølstad.
Portrettbilde
Lisens: Gjengitt med tillatelse

Kari Mølstad er en norsk glasskunstner. Hun har har en solid utdannelse, praksis og eget verksted med utsalg på Lillehammer.

Mølstad har flere utdannelser fra utlandet, som Glasskolan Orrefors, Sverige og Kunstakademiet på Bornholm, Danmark. Hun har praktisert og har arbeidserfaring fra en rekke anerkjente glasskunstnere, som Lars Hellsten (Sverige) og Chihuly Boathouse (USA). I Norge har Mølstad jobbet for Klart glass i Kirkenær i to omganger.

I Kari Mølstads hender får glasset en skulptural karakter. Objektets funksjon er kunstnerisk og opplevelsesbasert. Fra omkring 2017 har hun arbeidet mye med slepent glass. Dype, kraftige kutt som følger formen. Enkelte steder er slipingen tett i tett, mens andre ganger er skjæringen lange furer. Mølstad bruker lang tid på å vurdere hvor hun skal sette det første kuttet. Når det er satt følger hun nærmest automatisk prosessen som lever sitt eget liv.

Hun driver glassblåserverkstedet og butikken Hett Glass i Lillehammer sammen med Ellen Larsson og Kari Mølstad.

Som anerkjennelse for kunstnerskapet mottok Kari Mølstad i 2019 Statens 10-årige arbeidsstipend. Hun er representert ved Nasjonalmuseet, KODE og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg