Kari Løvaas

Faktaboks

Kari Løvaas

Kari Lövaas-Gerber

Født
13. mai 1939, Skien

Artikkelstart

Kari Løvaas er en norsk sanger (sopran).

Løvaas studerte ved Musikkonservatoriet i Oslo og hos Josef Witt ved musikkakademiet i Wien. Hun debuterte som Nuri i Eugen d'Alberts Tiefland (Lavlandet) på åpningsforestillingen til Den Norske Opera i 1959. I 1963–1964 var Løvaas ansatt ved operaen i Dortmund og i 1964–1966 ved operaen i Mainz. Hun gjestet senere flere operascener i Europa som frilanser og holdt konserter i Norden, Europa forøvrig, USA, Australia og Japan.

I 1970 deltok Løvaas ved Festspillene i Bergen og Salzburg. Hun har hatt en rekke radio- og fjernsynsopptredener i Norge og andre europeiske land og gjort over 30 plateinnspillinger.

Større roller

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (1)

skrev Egil Arnt Gundersen

Heijeg har skrevet biogr. om Kari i en annen sammenheng. Iflg mine opplysninger er hun født i Oslo, - se nedenfor. Kanskje noe annet kan tas med også? (Åpning operaen bl.a.)Født i Oslo 1939 men familien flyttet tilbake til Skien da hun var liten. Hun viste tidlig gode anlegg for sang og musikk. Musikkonservatoriet fra 16års alderen og operadebut som Nuri i ”Lavlandet” av d’Albert i Oslo. Dette var ved åpningsforestillingen av Den Norske Opera 16/2 1959. Ble da omtalt som Kirsten Flagstads protegé og debuterte i samme rolle som vår verdenssangerinne debuterte i i 1913. .............laget over 30 plateinnspillinger

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg