Kari Hag

Faktaboks

Kari Hag
Født
4. april 1941, Eidsvoll
Kari Hag.
Kari Hag
Av /NTNU.
Lisens: CC BY NC ND 3.0

Artikkelstart

Kari Hag er en norsk matematiker med forskningsvirke innenfor matematisk analyse. Hun er professor emerita ved NTNU, og har mottatt flere priser for sitt engasjement for undervisning og formidling av matematikkfaget og for likestilling i akademia.

Karriere

Hag avla cand.mag.-graden ved det som da het Noregs Lærarhøgskule i Trondheim (i dag en del av NTNU). I 1967 tok hun cand.real.-eksamen ved Universitetet i Oslo. Hun avla ph.d.-graden ved University of Michigan i 1972 med en avhandling om kvasikonforme avbildninger. Samme år ble hun ansatt som høgskolelektor ved Norges tekniske høgskole (NTH).

I 2001 ble hun professor i matematikk ved NTNU med særlig ansvar for lærerutdanningen. Denne stillingen hadde hun helt til hun gikk av med pensjon i 2001. Ved NTNU har hun tilhørt forskningsgruppen for kompleks og harmonisk analyse, og hennes senere forskning kan sies å ha tilhørt den finske skolen i geometrisk funksjonsteori.

Priser og æresbevisninger

Kari Hag fikk SINTEFs pris for fremragende pedagogisk virke i 1989. Bakgrunnen var hennes initiativ og arbeid for smågruppeundervisning i matematikk ved sivilingeniørutdanningen ved NTH, noe som bidrog til et betydelig fall i strykprosenten i faget.

I 2000 fikk hun NTNUs likestillingspris samt formidlingsprisen ved det som da het Fakultet for fysikk, informatikk og matematikk ved NTNU.

I 2018 ble Kari Hag utnevnt til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin langvarige innsats for undervisning, likestilling og formidling.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg