Kameruns flagg
Kameruns nasjonalflagg med proporsjoner 2:3.

Kameruns flagg har tre like brede, vertikale felter i grønt, rødt og gult (regnet fra stangen). Det røde feltet har en femtagget gul stjerne.

Flagget ble offisielt antatt i sin nåværende form 20. mai 1975. Det er landets flagg for alle formål, private, statlige og militære. Flagget som ble antatt da den tidligere franske mandatområdet ble selvstendig i 1957, var den samme trikoloren, men uten stjerne i det røde feltet.

I årene 1961–1975 hadde flagget to stjerner øverst i det grønne feltet. Det ble antatt da det tidligere britiske mandatområdet Cameroons gikk sammen med det tidligere franske i Den føderale republikken Kamerun.

Riksvåpenet

Kameruns våpen
Av .
Lisens: Gnu FDL

Riksvåpenets skjold er skrådelt i tre felter i samme farger som flagget. Det midtre, røde feltet har en blå kartskisse over staten, et svart sverd og en svart skålvekt med hvite skåler, under en gul femtagget stjerne. Bak skjoldet er det to korslagte liktor-fasces med økser. Over skjoldet står statens motto: Paix, Travail, Patrie ('Fred, arbeid, fedreland') på fransk og engelsk, og under er det en banderole med landets offisielle navn på engelsk og fransk.

Våpenet ble offisielt antatt i 1984.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg