Kaffe Fassett

Faktaboks

Kaffe Fassett
Født
7. desember 1937, San Fransisco, USA

Artikkelstart

Kaffe Fassett er en amerikansk tekstilkunstner, bosatt i London. Han ble utdannet som maler, og i 1960-årene ble han interessert i strikking og broderi.

Fassett ble født i San Francisco, USA. Som 19-åring begynte han studere på School of the Museum of Fine Arts i Boston. Senere flyttet han til London, der han bosatte seg og fortsatte å male. Han begynte snart å interessere seg for strikking og designet strikketøy for Missoni og motedesigneren Bill Gibb. Senere begynte Fassett med patchwork og broderi.

Fassett arbeider i en særegen stil med overdådige, fargerike mønstre inspirert blant annet av eldre kunst og av naturen. For å kunne strikke med opp til 30 farger på én gang, har Fassett utviklet en egen strikkemetode hvor han bruker korte garnlengder.

Sammen med fotografen Steve Lovi har han utgitt en rekke bøker som presenterer hans tekstiler med tekst, bilder og mønstre. Bøkene, samt en utstilling av hans arbeider som ble vist i The Victoria and Albert Museum i London i 1988, og som senere vandret verden rundt (Kunstindustrimuseet i Oslo høsten 1990), førte til noen år med intens oppmerksomhet rundt Kaffe Fassett.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Fassett, Kaffe (1997). Patchwork : Over 25 Glorious Quilt designs, Ebury Press
  • Fassett, Kaffe og Zoë Hunt (1989). Family Album : Knitting for Children and Adults, Ebury Press

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg