Louisville i Kentucky, amerikansk hurtigmatkjede med kylling som basisingrediens, eier eller driver gjennom franchising over 13 000 restauranter og utsalgssteder i rundt 80 land. Kentucky Fried Chicken ble startet 1952 i Corbin, Kentucky av Harland Sanders (1890–1980; «Colonel Sanders»), som solgte sine kyllingoppskrifter fra 1930-årene til restauranter i USA og Canada på franchisebasis. 1969 ble Kentucky Fried Chicken et børsnotert aksjeselskap, overtatt av PepsiCo. 1986. Selskapet skiftet 1991 navn til KFC, og 1997 skilte PepsiCo. ut sine hurtigmatkjeder (KFC, Taco Bell, Pizza Hut) i det selvstendige selskapet Tricon Global Restaurants, som 2002 fikk navnet YUM! Brands.

Norge har som kjent aldri hatt en KFC restaurant. Årsaken til dette kan du finne på hjemmesiden til kfcnorway som vil endre dette.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.