København lufthavn, Roskilde, sivil lufthavn for byen Roskilde og for hovedstadsområdet København i Danmark. Lufthavnen ligger ca. 8 km syd for byen og ca. 44 km vestsydvest for København sentrum og ca. 46 km fra København lufthavn, Kastrup.

Lufthavnen ble åpnet den 1. april 1973, som et ledd i en plan om å bygge en hovedlufthavn på øya Saltholm i Øresund, med tre satellittlufthavner inne på Sjælland. Da oljekrisen satte inn på syttitallet, ble planene endret og Roskilde ble base for private lette fly, taxi- og ambulansetrafikk samt skoleflyging.

Til sammen er det 30 forskjellige luftfartsrelaterte virksomheter ved lufthavnen. Lufthavnen har i dag en avgang og landing hvert femte minutt men ingen regelbunden rutetrafikk.

Den virker også som avlastningslufthavn for København lufthavn,Kastrup og eies selskapet av København Lufthavne A/S.Lufthavnen har en passasjerterminal. 

Booking og meldingskoder:- ICAO kode: EKRK (brukes bla. i værrapporter og meldingstjeneste).- IATA kode: RKE  (brukes bla. i elektronisk kommunikasjon og booking).

Rullebaner:- 03 / 21: 1.500 meter (rullebanenes retning er hh. 030 og 210 grader)- 11 / 29:1.799 meter    

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.