Julian Alaphilippe

Her er Julian Alaphilippe avbildet i den gule ledertrøya før start på den nittende etappen av Frankrike rundt i 2019.
Av .

Julian Alaphilippe er en fransk syklist innen landeveissykling. Som junior har han også utmerket seg innen sykkelcross. Alaphilippe ble verdensmester på fellesstart i landeveissykling under VM i Italia 2020.

Frankrike rundt

Julian Alaphilippe vant klatretrøya og tok to etappeseiere i Frankrike rundt i 2018. Under Frankrike rundt i 2019 vant han den tredje etappen og overtok dermed den gule ledertrøyen. Han vant også overraskende tempoetappen og kom inn som andremann dagen etter opp til Col de Tourmalet bak landsmannen Thibaut Pinot. Alaphilippe hadde da opparbeidet flere minutters forsprang på sammenlagt-favorittene og ble sammenlignet med verdens beste ryttere. Han beholdt den gule ledertrøyen helt til den 19. etappen som ble avbrutt på grunn av haglvær og jordskred. Han ble kåret til den mest offensive rytteren. I 2020 vant han den andre etappen i Frankrike rundt.

Andre meritter

Julian Alaphilippe vant California rundt i 2016, La Flèche Wallone i 2018 og i 2019, Tour of Britain i 2018 og Milano – Sanremo i 2019. Under VM i landeveissykling i fellesstart 2020 i Italia tok han gullmedalje etter å ha støtt fra de fem andre som lå i tet i det 258 kilometer lange rittet.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg