Juan Pablo Montoya, colombiansk racerkjører. Debuterte i Formel 1 for Williams i 2001, og vant totalt 4 løp. Skiftet til McLaren i 2005 og vant 3 løp. Beste plassering i VM er 3. plasser i 2002 og 2003. Perioden i Williams-BMW ble preget av en kamp mot gigantene Ferrari og Michael Schumacher, mens sesongene hos McLaren ble i tillegg en hard kamp mot teamkamerat Kimi Räikkönen. 2006-sesongen ble en mislykket affære for Montoya, som i tillegg til dårlige resultater, følte han ikke hadde noen framtid i teamet. Montoya tok opp igjen gamle kontakter med Chip Ganassi, og har fra 2007-sesongen kjørt for Ganassi i Nascar-serien i USA.

Før Formel 1-karrieren hadde Montoya også kjørt for Ganassi - i Cart-serien (IndyCar). Montoya vant Cart-serien som "rookie" i 1999, og var vinner på Indianapolis Speedway året etter. 

Montoya kjørte fra 2007-sesongen 6 hele sesonger i NASCAR-serien i USA for Chip Ganassi. Han vant to løp, tok 7 pole-positions, og hadde sin beste sammenlagt-plassering i 2009 med en 8. plass.

I 2014 skiftet Montoya igjen over til IndyCars (for Team Penske), og tok sin første seier i sesongens 11. løp, og endte på 4. plass i mesterskapet. I 2015-sesongen ledet Montoya mesterskapet nesten hele sesongen, etter å ha vunnet sesongens første løp. Men i det siste løpet, på Sonoma-banen i California, ble Montoya hårfint forbigått av Scott Dixon, og endte mesterskapet på andre plass.

Formel 1-fakta (etter 2006-sesongen):

GP-fakta
GP-starter 95
GP-seire 7
Pallplasseringer 30
Pole-position 13
Raskeste rundetid 12
VM-poeng 307

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.