Jonas Corell Petersen

Faktaboks

Født
1979
Fødested
København

Jonas Corell Petersen er en dansk teaterregissør, utdannet på registudiet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har også studert teatervitenskap, kunsthistorie og filosofi ved Københavns Universitet, og tatt kurs ved det amerikanske SITI Company.

Jonas Corell Petersen ble nominert til Heddaprisen 2013 i klassen for beste regi for sine oppsetninger Eg/Ik/Ich/I for Det Norske Teatret og Baby for Nationaltheatret. Eg/Ik/Ich/I ble også nominert i klassen for særlig kunstnerisk innsats, og vant Heddaprisen i klassen for beste barne- og ungdomsforestilling. Petersen hadde tidligere vært nominert til Heddaprisen 2011 i klassen for beste regi for sin tolking av Goethes Unge Werthers lidingar, på Det Norske Teatret. For denne mottok han den europeiske Fast Forward-prisen for unge regissører.

Blant hans øvrige oppgaver har vært regi på ZooBlack Box Teater og Det Norske Teatret (2011, inspirert av Edward Albee), Elfriede Jelineks BankRogaland Teater (2011), Othello på Staatstheater Braunsschweig (2012) og Røvarane på Det Norske Teatret (2014).

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg