Faktaboks

Jonas Corell Petersen
Født
1979, København

Jonas Corell Petersen er en dansk teaterregissør og dramatiker, som har skapt særegne forestillinger som Vi tygger på tidens knokler (Nationaltheatret 2015), Øy (Nationaltheatret 2016) og Arbeidstittel: Savnet fellesskap (Nationaltheatret 2018) for norsk teater. Disse både skrev og regisserte han.

Petersen er utdannet på registudiet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har også studert teatervitenskap, kunsthistorie og filosofi ved Københavns Universitet, og tatt kurs ved det amerikanske SITI Company.

Jonas Corell Petersen ble nominert til Heddaprisen 2013 i klassen for beste regi for sine oppsetninger Eg/Ik/Ich/I for Det Norske Teatret og Baby for Nationaltheatret. Eg/Ik/Ich/I ble også nominert i klassen for særlig kunstnerisk innsats, og vant Heddaprisen i klassen for beste barne- og ungdomsforestilling. Petersen hadde tidligere vært nominert til Heddaprisen 2011 i klassen for beste regi for sin tolking av Goethes Unge Werthers lidingar, på Det Norske Teatret. For denne mottok han den europeiske Fast Forward-prisen for unge regissører.

Blant hans øvrige regioppgaver har vært regi på ZooBlack Box Teater og Det Norske Teatret (2011, inspirert av Edward Albee), Elfriede Jelineks BankRogaland Teater (2011), Othello på Staatstheater Braunsschweig (2012) og Røvarane på Det Norske Teatret (2014). Sistnevnte ble nominert til Heddaprisen i klassen for årets forestilling samme år. Han regisserte Nostalgi 2175 for Torshovteatrets science fiction-prosjekt i 2017, og Det latterlige mørke for Trøndelag Teater i 2019. I 2020-21 er han en av Dramatikkens hus' husdramatikere.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg