Johnson & Johnson

Artikkelstart

Johnson & Johnson er et amerikansk farmasikonsern med rundt 250 datterselskaper rundt omkring i hele verden. De har virksomhet i 60 land med produkter solgt i over 175 land. De hadde i 2019 hele 132 000 ansatte. Hovedkontoret ligger i New Brunswick i New Jersey, USA.

Faktaboks

Uttale
dʒånsn ənd dʒånsn
Også kjent som
J&J

I 2020 var det Johnson & Johnson-eide selskapet Janssen Pharmaceutical Companies med i et samarbeid om utvikling av en vaksine mot SARS-CoV-2, viruset som forårsaker sykdommen covid-19.

Produkter

Selskapet har produkter innen tre store områder: Forbrukerprodukter/hygieneprodukter, medisinsk utstyr og legemidler. I tillegg produserer de kontaktlinse-produkter.

De mest kjente produktene er hudproduktet Neutrogena og Johnson & Johnsons baby-produkter, som for eksempel bade-sjampo, badeolje og pudder (talkum). Q-tips fra Johnson & Johnson er også et kjent produkt.

Historikk

Johnson & Johnson ble etablert i 1886 av brødrene Edward Mead Johnson (1852–1934) og James Wood Johnson (1856–1932). Senere samme år kom også en tredje bror inn i selskapet, Robert Wood Johnson (1845–1910), som var en pioner innen utviklingen av sterile bandasjer.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg