John Petrucci

Faktaboks

John Petrucci

John Peter Petrucci

født:
12. juli 1967, Kings Park, New York

John Petrucci, amerikansk gitarist, musiker (vokal), produsent og tekstforfatter, oppvokst i Kings Park, New York. Han er mest kjent som grunnleggeren og gitarist i det Grammy-nominerte progressive metal-bandet Dream Theater. Han er også kjent som grunnlegger og gitarist i det progressive instrumentalbandet Liquid Tension Experiment. Petrucci er høyt respektert for sin variasjon i stilformer og sin spillemåte. Et karakteristisk trekk ved hans spilleferdigheter, er måten han bruker teknikken alternate picking på i et raskt tempo.

Han begynte å spille gitar i en alder av 12 år, og tok sin formelle musikkutdannelse på Berklee College of Music i Boston. Petrucci har mottatt flere bemerkelsesverdige priser, blant annet som Guitarist of the Year 2007 fra leserne av magasinet Total Guitar Magazine, og Best Metal Guitarist 2010 fra samme magasin.

I 2000 opprettet Petrucci sitt eget plateselskap, Sound Mind Music. Det ble drevet av hans kone, og selskapets første utgivelse var An Evening with John Petrucci and Jordan Rudess (2000). Dettevar en akustisk-instrumental konsert i latinjazz-sjangeren. I 2001 ble Petrucci med på flere turneer med det populære prosjektbandet G3, dannet av gitaristen Joe Satriani. Han har videre deltatt på flere av G3s turneer både i Mexico, Japan, Sør-Amerika, Australia og Nord-Amerika, med mange kjente gitarister som Eric Johnson, Steve Morse, Steve Lukather og Steve Vai.

I 2005 ble G3 Live In Tokyo gitt ut, og det samme året slapp Petrucci sitt første soloalbum, Suspended Animation, på plateselskapet Sound Mind Music. Musikken på albumet er i stor grad basert på metalriff og gitarsoloer, men han lar også melodier skinne igjennom.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg