John Petrucci

Faktaboks

John Petrucci

John Peter Petrucci

Født
12. juli 1967, Kings Park, New York

Artikkelstart

John Petrucci er en amerikansk gitarist, låtskriver og produsent oppvokst i Kings Park, New York. Han er mest kjent som grunnleggeren og gitarist i det Grammy-nominerte progmetallbandet Dream Theater, og startet med flere herfra også instrumentalbandet Liquid Tension Experiment. Petrucci er anerkjent for sin stilbredde og sine tekniske ferdigheter. Karakteristisk for hans gitarspill er en hurtig plekter-tremolo.

Petrucci begynte å spille gitar som tolvåring, og tok sin formelle musikkutdannelse på Berklee College of Music i Boston. Petrucci har mottatt flere priser, blant annet som Guitarist of the Year 2007 fra leserne av magasinet Total Guitar Magazine, og Best Metal Guitarist 2010 fra samme magasin.

I 2000 opprettet Petrucci sitt eget plateselskap, Sound Mind Music. Det blir drevet av hans kone Rena Sands, og selskapets første utgivelse var An Evening with John Petrucci and Jordan Rudess (2000). Dettevar en akustisk konsert i latinjazz-sjangeren.

I 2001 ble Petrucci med på flere turneer med det prestisjetunge prosjektbandet G3, dannet av gitaristen Joe Satriani. Han har videre deltatt på flere av G3s turneer både i Mexico, Japan, Sør-Amerika, Australia og Nord-Amerika, med mange kjente gitarister som Eric Johnson, Steve Morse, Steve Lukather og Steve Vai.

I 2005 ble G3 Live In Tokyo gitt ut, og det samme året slapp Petrucci sitt første soloalbum, Suspended Animation, på plateselskapet Sound Mind Music. Musikken på albumet er i stor grad basert på metalriff og gitarsoloer, men han lar også melodier skinne igjennom.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg