John Olav Nilsen & Gjengen

Dette norske indiebandet ble startet i Loddefjord i 2007 av den karismatiske vokalisten John Olav Nilsen (f. 1982), som skriver ærlige, underfundige tekster på bergensdialekt og fengende poprock med røtter i 80-tallet. Han hadde i 2011-13 med seg Einar Vågenes og Lars Eriksen på gitar, Andrew Amorim på trommer, Daniel Maranon på perkusjon, Tim Bjerke på bass og Alastair Guilfoyle på synthesizer.

John Olav Nilsen & Gjengens debutsingle Diamanter & kirsebær kom i 2008 og ble snart en radiohit. Debutalbumet For sant til å være godt (2009) ble hyllet som et mesterverk, tildelt Spellemannprisen og nådde 3. plass på VG-lista, hvor det tilbrakte hele 27 uker. Oppfølgeren Det nærmeste du kommer (2011) gikk til topps. Den eneste veien ut (2012) ble også en kritiker- og salgssuksess.

Bandet ble oppløst etter avskjedskonserten 16. november 2013. Året etter var det premiere på Den Nationale Scene på Frode Gryttens teaterstykke basert på sangene til John Olav Nilsen: Sånne som oss.

Høsten 2016 gjorde han comeback med bandet John Olav Nilsen & Nordsjøen, hvor to fra Gjengen er medlemmer: Einar Vågenes og Lars Eriksen. Debutalbumet Nordsjøen kom i februar 2017.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg