John Klemetsen

Faktaboks

John Klemetsen
"Big John" Klemetsen
Født
19. januar 1938, Stavanger
Død
31. oktober 2008, Stavanger

Artikkelstart

John Klemetsen var mest kjent som manager og trener for sønnen, bokseren Ole «Lukkøye» Klemetsen. Han gjorde seg også bemerket som musiker, og som aktiv forkjemper for de reisendes sak (romanifolk). Han var aktiv i Landsorganisasjonen for Romanifolket (LOR) og Foreningen Romanifolkets Kystkultur (FRK).

John Klemetsen vokste opp i Stavanger sammen med sin mor Judith og far Alf og søsknene Kari og Roald. Han var gift med Wenche Klemetsen, sammen fikk de barna John, Ole og Tine.

Etter skolegangen dro han til sjøs. I 1958 startet han bandet Johnny Band. Bandet slo i 1965 gjennom med Ola var fra Sandefjord, som solgte til sølv (25 000 eksemplarer), og Melankoli, året etter kom Pike fortell meg et eventyr, Pass godt på ditt hjerte og Margarethe.

John Klemetsen deltok i NM to ganger som bokser. Han ble i 2008 tildelt Norges Bokseforbunds Diplom for fortjenestefullt arbeid for norsk boksing, for sin innsats som manager og trener for sønnen Ole. Dette markerte en forsoning etter mange års uenighet mellom John Klemetsen og Norges Bokseforbund om Klemetsens virke som manager og trener for sin sønn.

Filmen Blod & ære om «Team Klemetsen» (regi Håvard Bustnes) hadde premiere i 2008 og fikk Amanda-prisen i klassen for beste dokumentarfilm.

«Team Klemetsen» bestod av far John Klemetsen – «Big John», og sønnene Ole – «Ole Lukkøye» og John – «Lille John».

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg