John Bernhard Rekstad er en norsk fysiker kjent for arbeider innen eksperimentell kjernefysikk.

Rekstad oppnådde graden dr.philos. i 1976 og ble professor i fysikk ved Universitetet i Oslo i 1980. Etter studieopphold ved Niels Bohr Instituttet i København har han vært sterkt engasjert i forskningsprosjekter ved syklotronlaboratoriet i Oslo, og har trukket det inn i et internasjonalt forskningsmiljø. Han har også arbeidet for samarbeid mellom grunnforskning og anvendt forskning.

Han var en av initiativtagerne til Forskningsparken, som ble etablert på Blindern i Oslo i 1989, og var med i styret i Innovasjonssenteret i 1985–1988. Han var også en av initiativtagerne til opprettelsen av Forskningsstiftelsen for Oslo-regionen, FOSFOR, og var styreformann i 1987–1989. I perioden 1987–1993 var han medlem av styret for Norges Almenvitenskapelige Forskningsråd.

Rekstad stod for byggingen av det første soloppvarmede hus i Norge i 1977, en forskning som ledet til dannelsen av selskapene Solnor AS (1990) og SolarNor AS (1995). Han var også en av grunnleggerne av Senter for akseleratorbasert forskning og energifysikk (SAFE) i 2005 ved Universitetet i Oslo.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.