Jimmy Greaves

Faktaboks

Jimmy Greaves
James Peter Greaves
Uttale
gri:vz
Født
20. februar 1940, Essex, England

Artikkelstart

Jimmy Greaves, tidligere engelsk fotballspiller, med posisjonen spiss, for blant annet Tottenham og det engelske landslaget.

Greaves var en notorisk målscorer med stor hurtighet og avslutningsferdigheter av høy klasse.

Greaves startet sin karriere i Chelsea og scoret i debuten sin for klubben. Han spilte for Chelsea i 4 sesonger og scoret 132 mål på 169 kamper før han ble hentet til italienske AC Milan i 1961. Greaves hadde et kort opphold i Milan, men rakk å bli ligavinner med klubben før Tottenham hentet han tilbake til England, etter kun noen måneder i italiensk fotball. Greaves var en stor suksess i Tottenham. Han er spilleren med flest mål for Tottenham gjennom tidene med 268 mål på 381 kamper for klubben. Greaves vant blant annet FA-cupen to ganger (1962 og 1967) og Cupvinnercupen i 1963 som Tottenham-spiller. Han avsluttet karrieren på toppnivå med to sesonger i West Ham, han la opp som fotballspiller i 1980.

I løpet av karrieren spilte Greaves 57 kamper og scoret 44 mål for det engelske landslaget, og er spilleren med fjerde mest mål for England gjennom tidene. Han spilte i VM 1962 og da England ble verdensmestere på hjemmebane under VM 1966, men Greaves ble skadet i siste gruppespillkamp og spilte ingen flere kamper i mesterskapet. Dermed fikk han ikke utlevert noen medalje.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg