Jessheim videregående skole

Offisiell åpning av «nye» Jessheim videregående skole var 10. oktober 2017.

Nye Jessheim vgs av . Gjengitt med tillatelse

Jessheim videregående skole er med sine over 1300 elever og vel 240 ansatte den største videregående skolen i Akershus fylkeskommune. Skolen, som ligger nordvest for sentrum i Jessheim, holder til i bygg som totalt dekker vel 1500 kvadratmeter, og som stod ferdig i 1972. Ny skolebygning skal stå ferdig i 2017.

Skolen har åtte utdanningsprogram, i tillegg til en stor avdeling for tilpasset opplæring. Den tilbyr også opplæring for barnevernet og barneverninstitusjoner samt undervisning på psykiatriske institusjoner, og den har en egen grunnskoleavdeling.

Jessheim videregående skole har en egen avdeling for voksenopplæring, og over 200 av dens elever tar videregående opplæring på kveldstid. I tillegg har skolen ansvaret for undervisningen ved Ullersmo fengsel.

Skolen er kjent for utstrakt samarbeid med ungdomsskoler om utdanningsvalg, arbeidslivsfag, forsering av fag og overgangsordninger mellom skoleslagene. Også med lokalt næringsliv har skolen god kontakt, og den lar i utstrakt grad elevene få opplæring i ulike bedrifter i nærmiljøet.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg