Jens Wendelboe

Faktaboks

Jens Wendelboe
født:
28. februar 1956, København

Jens Wendelboe er en norsk trombonist, komponist, arrangør og orkesterleder. Han har jobbet mye med storband, ofte med innslag av funk og latin-inspirert musikk. Han har også spilt på Broadway samt jobbet med musikk for film og TV. Han er for øyeblikket bosatt i New York.

Bakgrunn

Wendelboe ble født i København og vokste opp i Oslo. Han studerte til en bachelorgrad ved Østlandske Musikkonservatorium i årene 1975 til 1979, og var med i Radiostorbandet i periodene 1980 til 1984 og 1985 til 1990. Han spilte også med Jazzpønkensemblet, hvor blant andre Jon Eberson var sentral, i 1982 til 1984. I 1983 dannet han sitt egne storband og gav samme år ut albumet 'Lone Attic hvor blant andre Frode Alnæs, Vidar Johnasen og Knut Riisnæs bidro.

Karriere

I årene 1984 til 1985 studerte han ved Manhattan School of Music, New York, hvor han tok en master samtidig som han ledet et storband med amerikanske musikere. Dette resulterte i albumet Letter From New York (1985). Fra 1985 har han i perioder vært leder for storbandet Oslo Groove Company, og fra 1991 har han ledet sitt eget storband Big Crazy Energy Band, som også har opptrådt som Big Crazy Energy New York Band. I tillegg har han gitt ut album med sin kvartett Crazy Energy Jazz Quartet.

I tillegg til egne band har Wendelboe også blant annet vært trombonist for jazz-rockgruppen Blood, Sweat and Tears. I løpet av sin karriere har han også bidratt på innspillinger av blant andre Prima Vera, Lillebjørn Nilsen og The Monroes.

Utvalgt diskografi

  • ‘Lone Attic (1983)
  • Letter From New York (1985)
  • Big Crazy Energy Band (1991)
  • Big Crazy Energy Band vol. 2 (1993)
  • Crazy Energy Jazz Quartet (1996)
  • Strolling with the Groove (1997)
  • Get Crazy (1999)
  • Inspirations (2010)

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg