Jens P. Heyerdahl (den yngre)

Faktaboks

Jens P. Heyerdahl
Jens Paludan Heyerdahl d.y.
Født
17. februar 1943, Oslo

Jens P. Heyerdahl d.y.

Av /NTB Scanpix ※.

Artikkelstart

Jens P. Heyerdahl, norsk industrileder, utdannet cand.jur. i 1968 og MBA fra Frankrike i 1970. Heyerdahl var direksjonssekretær i Dyno Industrier fra 1972 til 1974. Han ble ansatt som direktør i Orkla-konsernet i 1975, og var i perioden 1979–2001 øverste leder.

Heyerdahl bygde Orkla-konsernet opp fra å være et middels stort gruve- og metallselskap til å bli et nordisk storkonsern med mange ulike virksomheter, som et av Norges ledende industrikonsern. I hans ledertid ble Orkla Industrier sammensluttet med Borregaard (1986) og Nora Industrier (1991), samt ble et av Nordens største medieselskap. Heyerdahls ledelse av Orkla var preget av langsiktighet og en sterk administrasjon, men etter konflikt med flere av Orklas nye aksjeeiere, blant andre Stein Erik Hagen, måtte han i 2001 gå av som konsernsjef.

Heyerdahl har hatt flere styreverv, blant annet styreformann i Dagbladet fra 1982–1990 og i Avishuset Dagbladet fra 2004. Gjennom familieselskapene Lychegården og Hamang Papirfabrik har han eierinteresser i blant annet Orkla og Dagbladet, tidligere også i Hansa Borg Bryggerier. I sine yngre år var han Norges fremste sprangrytter.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg