Jennifer Lawrence er en filmskuespiller fra USA. Hun startet karrieren i tenårene med reklamefilmer, og spillefilmdebuterte med en birolle i The Garden Party (2008) etterfulgt av en større rolle i dramaet The Poker House (2008). Lawrence ble for alvor lagt merke til som den handlingssterke tenåringsjenta Ree i Winter's Bone (2010).

Siden spilte hun i Jodie Fosters The Beaver (2011), men det var nok en gang som sterk og uredd ung jente, denne gang i actiondramaet The Hunger Games (2012), basert på Suzanne Collins' populære bokserie, at Lawrence ble hyllet for sitt talent. Hun gestaltet rollen som Katniss Everdeen også i oppfølgerne The Hunger Games: Catching Fire (2013) og The Hunger Games: Mockingjay (2014, 2015).

Som mutanten Mystique dukket hun opp i superheltfilmen X-Men: First Class (2011; oppfølgere 2014 og 2016), og vant Oscar for rollen som den nevrotiske Tiffany i David O. Russells dramakomedie Silver Linings Playbook (2012), hvor hun spilte mot Bradley Cooper.

Lawrence, Russell og Cooper samarbeidet igjen i både American Hustle (2013) og Joy (2015), og hun ble Oscar-nominert for innsatsen i begge filmene. Deretter spilte Lawrence den kvinnelige hovedrollen i Morten Tyldums sci-fi-drama Passengers (2016) og var panisk og besatt ung kvinne i Darren Aronofskys skrekkthriller Mother! (2017).

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.